Als beheerder kun je de instellingen van een medewerker eenvoudig aanpassen. Zo doe je dat:
- Klik op Beheer
- Klik op Medewerkers
- Zet de filter op Iedereen om alle medewerkers uit jouw organisatie te zien
- Zoek de medewerker van wie je de instellingen wilt bekijken of wijzigen en klik op de drie puntjes aan de rechterkant
- Klik op Instellingen
Je komt nu op de instellingenpagina van de medewerker, waar je de volgende onderdelen kunt beheren:
Persoonsgegevens
Hier kun je aanpassen:
- Voor- en achternaam van de medewerker
- Startdienstverband kun je leeg laten
- Gebruikersnaam en e-mailadres (het e-mailadres wordt gebruikt om in te loggen)
- Telefoonnummer (indien van toepassing)
- Taal van de medewerker (deze kan de medewerker ook zelf aanpassen)
Berichtinstellingen
Bekijk en wijzig hier hoe vaak medewerkers herinneringen ontvangen over hun persoonlijk plan en evaluaties. Als beheerder kun je dit aanpassen, maar medewerkers kunnen dit ook zelf instellen.
Team(s)
- Voeg een medewerker toe aan een nieuw team via + Voeg een team toe en selecteer het team uit de dropdown
- Verwijder een medewerker uit een team door op het kruisje naast het team te klikken
- Medewerkers kunnen in meerdere teams zitten. Kies één team als primair team (via het huis-icoon) voor instellingen en evaluaties
- Koppeling met een HR-systeem? Dan worden teamwijzigingen automatisch gesynchroniseerd (herkend aan het ketting-icoon)
Functie(s)
- Voeg een nieuwe functie toe via + Voeg een functie toe en selecteer de functie
- Verwijder een oude functie via het kruisje, het systeem registreert de periode dat de functie actief was
- Foutje in Performance? Verwijder de functie via het prullenbakje nadat je deze hebt losgekoppeld
Rollen van de medewerker
- Rollen geven extra rechten in Perform
- Voeg een rol toe via + Voeg rollen toe en selecteer de rol, vervolgens een gebruiker of team
- Verwijder een rol via het kruisje
- Rollen zoals Leidinggevende worden automatisch toegevoegd of verwijderd (herkend aan het ketting-icoon)
Rollen voor de medewerker
- Bekijk wie rollen heeft voor de medewerker en waar deze rollen vandaan komen
- Rollen gekoppeld aan een team zijn te herkennen aan het hiërarchie-icoon
- Rollen direct gekoppeld aan de medewerker hebben een kruisje naast de rol en gelden alleen voor deze medewerker
- Voeg een rol toe via + Geef iemand toegang tot medewerker, selecteer rol en gebruiker
Gebruiker verwijderen
- Verwijder een medewerker via Verwijder
- Let op: het profiel blijft 30 dagen in de database, je kunt een medewerker in deze periode herstellen via de gedeactiveerde medewerkers pagina.
Verwijderde gebruiker herstellen
Als er een medewerker per ongeluk is verwijderd, kun je onderstaande stappen volgen om die weer terug te zetten in Performance:
1. Klik op Beheer
2. Klik op Medewerkers
3. Klik op het pijltje naar beneden
4. En vervolgens op Gedeactiveerde medewerkers
5. Klik op de 3 puntjes bij de medewerker in kwestie
6. Selecteer Activeer om de medewerker weer terug te zetten in Perform. Als je niet 30 dagen wilt wachten totdat een medewerker definitief wordt verwijderd dan kun je ze Direct verwijderen. Ze worden dan na 24 verwijderd.
Let op! Alle data is dan definitief verwijderd en kan niet meer worden teruggehaald.